Cel puțin 14 persoane au murit și alte 14 au fost rănite într-un incident armat care a avut loc, miercuri, în orașul californian San Bernardino. Aceasta este bilanțul de la ora 00.00 (ora României), potrivit New York Times.

UPDATE 00.05

The New York Times, citând poliția, estimează bilanțul victimelor la 14 morți și 14 răniți.

UPDATE 23:55

Reuters, care citează MSNBC, relatează că poliția a confirmat decesul a trei persoane. Alte 20 au fost rănite. 

Potrivit ABC News, 12 persoane au murit și alte opt persoane ar fi fost rănite în atacul asupra unui centru pentru tratarea persoanelor cu deficiențe comportamentale din Waterman, San Bernardino, localitate aflată la 100 de kilometri de Los Angeles.

Centrul Medical Regional Arrowhead a primit opt pacienți, a precizat un angajat pentru postul CNN.

Televiziunile americane relatează că poliția este în căutarea a 1-3 atacatori, bine înarmați, care au plecat cu mașină de culoare neagră.

Cei 3 suspecți ar fi avut arme automate de tip Kalașnikov AK-47, potrivit unei surse din rândul forțelor de ordine citate de CNN.

În complexul Inland Regional Center se află mai multe clădiri. Potrivit unor martori oculari, atacatorii ar fi avut un pachet suspect, care a fost descoperit la etajul al doilea al uneia dintre clădiri. O echipă de geniști a ajuns la fața locului, pentru a verifica dacă este un dispozitiv exploziv.

În momentul atacului, în sala de conferințe a centrului medical se desfășura un eveniment.