Jurnaliștii de la Recorder.ro scriu că Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) le-a confirmat faptul că nu a dat aviz pentru inaugurarea Catedralei Mântuirii Neamului.

"O lege care interzice desfășurarea oricăror evenimente publice pe un șantier deschis, așa cum este, în acest acest moment, Catedrala Mântuirii Neamului. Patriarhia ignoră cu bună știință aceste reglementări, fără să-și pună problema siguranței zecilor de mii de oameni. O face de dragul Centenarului! Biserica și-a fixat ca obiectiv inaugurarea cu orice preț a construcției în anul în care România împlinește 100 de ani", scrie Recorder.ro.

Ei mai scriu faptul c[ BOR știa că nu poate obține aviz de securitate pentru o construcție aflată în acest stadiu, motiv pentru care a trimis o simplă înștiințare Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Instituția notificată nu poate aproba, însă, o scrisoare pentru care nu există niciun cadru legal.

„Am luat la cunoștință, la nivelul ISU, despre intenția organizării acestui eveniment și despre numărul ridicat de participanți. Totuși, desfășurarea evenimentului în interiorul șantierului se face exclusiv pe răspunderea proprietarului, a organizatorului", a explicat Daniel Vasile.

Pe lângă cei 30.000 de enoriași care urmează să vină din toate colțurile țării, la ceremonia de duminică vor participa 2.000 de invitanți speciali, printre care se vor număra cei mai importanți oameni ai țării! Printre aceștia, sponsori și politicieni care au finanțat construcția începută în urmă cu opt ani. Cei 2.000 sunt singurii care vor avea acces în Catedrală în timpul Liturghiei, în timp ce credincioșii de rând vor sta pe platoul din față.