Producătorul auto francez Renault va rechema în service peste 15.000 de vehicule după ce o investigație a dovedit că sistemele de filtrare a emisiilor trebuie ajustate.

Sistemul de filtrare instalat pe vehicule nu funcționează în mediu foarte cald sau când temperaturile coboară sub 17 grade Celsius, potrivit ministrului francez al mediului, Segolene Royal, scrie Bloomberg. Royal a spus, într-un interviu la RTL Radio, că Renault și-a asumat remedierea motoarelor celor 15.000 de autovehicule. 

Pe de altă parte, grupul auto francez va anunța în martie o măsură destinată reducerii emisiilor de oxizi de azot în condiții reale de trafic, relatează Reuters. Modificările motorului vor veni sub forma unui upgrade software și vor fi disponibile pentru ultima generație de motoare diesel Euro 6, a declarat Thierry Bollore, Chief Competitive Officer al Renault.

UPDATE: Renault a precizat că aceste mașini respectă normele în vigoare. „Așa cum a fost anunțat în decembrie 2015, dincolo de normele Euro6b existente și respectate în întregime, Renault poate propune clienților interesați o soluție de îmbunătățire a performanței sistemului de depoluare a oxizilor de azot”, a spus Renault într-o declarație oficială. 

Începând din iulie, controalele voluntare vor fi oferite proprietarilor unui număr estimat de 700.000 de mașini care ar putea beneficia de upgrade.