Fotografiile sau filmuletele video realizate de amatori in timpul unor evenimente care reprezinta subiecte de stiri vor fi in curand recompensate cu premii, autorii acestora urmand sa primeasca o recunoastere publica a contributiei lor, informeaza BBC News Online.

09:00
           
Filmuletele sau fotografiile realizate de amatori in timpul unor evenimente importante, precum atentatele din Londra din 2005, s-au dovedit foarte valoroase pentru presa.
           
Nokia si jurnalul britanic Press Gazette au hotarat sa ofere premiul "Citizen Journalism" persoanelor care au contribuit cu
imagini importante pentru jurnalele de stiri. Premiul a fost creat pentru ca foarte multi oameni au trimis presei fotografii sau filmulete valoroase, au declarat reprezentantii Press Gazette.
           
"Jurnalistii amatori" se pot inscrie in aceasta competitie pana la 30 iunie. Competitia este deschisa oricarei persoane care a realizat filmulete sau fotografii care au aparut in presa scrisa, presa online sau care au fost difuzate la televiziuni in ultimele 12 luni.
           
In prezent, multe organizatii, inclusiv BBC, solicita imagini si scurtmetraje de la martorii unor evenimente importante. Atentatul cu bombe din Londra din iulie 2005 este unul dintre aceste evenimente.
           
"Jurnalismul practicat de cetatenii obisnuiti este acum un lucru important pentru presa si speram ca acest premiu va marca o etapa cheie in recunoasterea acestui fenomen ca parte importanta si credibila a jurnalismului", a declarat Ian Reeves, editor al ziarului Press Gazette.
 
Juriul va fi format din Jon Snow, prezentator la Channel 4 News, editorul Vicky Taylor de la BBC News, Nick Wrenn, editor al
CNN.com Europe si Glyn Genin, presedinte al Picture Editors Awards.
 
Castigatorul premiului "Citizen Journalism" va fi anuntat pe 16 iulie.

Sursa: Mediafax