Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit joi cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte, iar cei din urmă au cerut ca certificatul verde să nu mai fie obligatoriu la slujbe.

"Am ascultat fiecare reprezentant cu mesajul și propunerile lor. (...) În acest moment a fost o discuție și o solicitare cultelor ca cetățenii să poată să beneficieze de această libertate de a participa la slujbe fără să se impună obligativitatea deținerii certificatului verde. Este un proiect în dezbatere și se discută. Sperăm ca într-un timp cât mai scurt să ajungem la o concluzie, să mergem în Parlament, iar până la finalul anului să avem legea certificatului COVID", a declarat Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul a mai afirmat că s-a discutat despre vaccinare, care este una dintre soluțiile la criza epidemică, iar cea de-a doua fiind "comportamentul".

"Prin comportament înțelegem respectul față de sine, față de comunitate, față de tot ceea ce înseamnă dorința de a salva vieți", a punctat Ciucă.

Joi, premierul Nicolae Ciucă și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, s-au întâlnit, la Templul Coral din București, cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte.