PNL face un apel către toți cetățenii români să se vaccineze pentru a se proteja pe ei și pe cei dragi lor de efectele virusului SARS-COV-2. Apelul, citit de Florin Cîțu, a fost adoptat vineri de membrii Biroului Executiv.

Liberalii s-au reunit pentru a decide dacă îl susțin sau nu pe Cioloș să formeze un Guvern, însă Florin Cîțu a anunțat că 90% din timp s-a discutat despre "probleme reale ale românilor" și doar 10% din timp s-au discutat "subiecte politice".

Redăm apelul lansat de PNL:

"Vaccinul anti-COVID-19 e o soluție pentru sănătatea personală, pentru sănătatea celor apropiați și pentru sănătatea întregii societăți românești. 

Vaccinarea nu este și nu trebuie să fie un subiect de controversă politică. Vaccinarea este o procedură medicală, ale cărei beneficii sunt demonstrate științifice și observabile în mod direct. Milioanele de români care deja s-au vaccinat confirmă faptul că vaccinul oferă o foarte bună protecție împotriva COVID-19, iar formele grave ale bolii sunt mult mai rare printre cei vaccinați prin comparație cu cei nevaccinați. Vaccinarea este cu atât mai importantă acum, când vedem că în România numărul cazurilor de COVID-19 a devenit îngrijorător de mare, iar capacitatea secțiilor de terapie intensivă de a trata pacienții este deja la limită. 

 

În condiții de răspândire puternică a virusului și de dificultăți majore în tratarea unui număr din ce în ce mai mare de cazuri severe, nevaccinarea aduce un risc semnificativ atât în plan individual, cât și pentru buna funcționare a sistemului de sănătate publică.

 În același timp, PNL condamnă vehicularea de informații false privind vaccinurile, precum și promovarea de mesaje alarmiste și distructive, care creează neîncredere și confuzie socială,  împiedicând creșterea numărului de vaccinări până la nivelul asigurării imunității colective. 

Încurajăm toți românii să se informeze din surse autorizate și să discute cu medicii de familie, care să-i ajute să ia o decizie informată în vederea vaccinării. PNL consideră că cea importantă formă de solidaritate socială în condițiile actualei epidemii este vaccinarea.

Actul vaccinări este un semn de responsabilitate individuală și socială, fiind perfect compatibil cu principiul libertății individuale, fiindcă libertatea și responsabilitatea merg mână în mână și au sens doar împreună. Avem încredere că România și românii, noi toți, putem învinge epidemia și putem trece cu pierderi minime prin această perioadă complicată.

În opinia Partidului Național Liberal, acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să-l aibă în vedere toate partidele parlamentare și toți politicienii responsabili. Orice altceva, inclusiv și, mai ales, luptele politicianiste pentru putere, trebuie să treacă urgent, în plan secund. Viața și sănătatea au prioritate absolută. București, 15 octombrie 2021."