Reuniunea Coaliției globale de luptă împotriva organizație Statul Islamic va avea loc, joi, în Statele Unite. Printre cei prezenți vor fi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg și noul ministru de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va fi prezent în Statele Unite, pentru a participa la reuniunea la nivel de miniștri a Coaliției globale de luptă împotriva organizației Stat Islamic, după cum anunță Alianța într-un comunicat.

Reuniunea, va avea loc la Baza Andrews, din Maryland, va fi găzduită de Ashton Carter.

Pentru prima dată la o reuniune a Coaliției, va fi prezent și ministrul britanic de externe, Boris Johnson, după ce luni a avut prima sa reuniune cu omologii UE la Bruxelles.

De asemenea, miniștrii de externe din coaliție se vor întâlni la Washington, atât miercuri, cât și joi, pentru a analiza starea actuală a luptei împotriva ISIS și următoarele măsuri care vor trebui luate împotriva organizației.

Totodată, șefii diplomației din Turcia și Statele Unite se vor întâlni la Washington pentru a discuta posibila extrădare a lui Fethullah Gulen, pe care Guvernul de la Ankara îl acuză că se află în spatele tentativei eșuate de lovitură de stat.

La summitul de la Varșovia, NATO a decis să ofere susținere directă coaliției globale de luptă împotriva organizației teroriste Stat Islamic, și să trimită aeronave care vor zbura în spațiul aerian internațional și în cel turc, pentru a monitoriza Siria și Irakul.