Ministerul de Externe îi informează pe românii care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Franței de instituirea stării de urgență și închiderea frontierelor și le recomandă celor aflați în regiunea pariziană să evite orice deplasare.

”Prefectura de poliție Paris recomandă ca în următoarele ore cei care se găsesc la domiciliu sau în localuri profesionale să evite orice ieșire. Instituțiile publice trebuie să întărească supravegherea intrărilor, să-i primească pe cei care solicită accesul și să întrerupă evenimentele sau manifestările care au loc în exterior”, se arată în comunicatul instituției.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați în regiunea pariziană ”să respecte avertismentele de siguranță transmise de autoritățile franceze și să evite orice deplasare”.

Cei care dețin informații despre cetățeni români care se află într-o situație de urgență în urma atentatelor sunt rugați să contacteze Ambasada României la Paris pe numerele:+33 (0) 68 07 13 729 și +33 (0) 1 47 05 07 55 sau pe adresa de email paris.consul@mae.ro.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă în mod ferm atacurile care au avut loc la 13 noiembrie 2015 în capitala Franței și care s-au soldat cu numeroase victime în rândul civililor.

"România este alături de Franța și va continua să sprijine lupta împotriva terorismului internațional. În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiilor victimelor și exprimă întreaga solidaritate a poporului român cu poporul francez", a declarat ministrul Bogdan Aurescu.