Serviciul de presă al Forțelor Navale Ucrainene a raportat miercuri că Rusia menține în Marea Neagră trei nave înarmate cu 20 de rachete Kalibr, informează Agenția Națională de Știri a Ucrainei (Ukrinform).

În plus, în Marea Azov, armata rusă continuă să controleze comunicațiile maritime, menținând până la trei nave și ambarcațiuni în stare de alertă, iar în Marea Mediterană - cinci transportatoare de rachete de croazieră Kalibr.  

Forțele Navale Ucrainene mai menționează că, în cursul zilei anterioare, canalul de transport maritim Kerci-Enikale (strâmtoarea Kerci, n.r.) a fost traversat, în interesul Federației Ruse, de 30 de nave spre Marea Azov, dintre care opt se deplasau dinspre Strâmtoarea Bosfor și 38 de nave în Marea Neagră, dintre care șase au continuat să se îndrepte spre Strâmtoarea Bosfor.  

Militarii ucraineni au constatat că Rusia continuă să încalce Convenția internațională din 1974 pentru ocrotirea vieții omenești pe mare (SOLAS) prin oprirea sistemelor de identificare automată (AIS) a navelor civile în Marea Azov. 

Sursa: RADOR