In retea au fost dezvoltate 12 site-uri dedicate afacerilor europene la Bruxelles, Berlin, Paris, Madrid, Varsovia, Praga, Bratislava, Budapesta, Bucuresti, Sofia, Istanbul si Belgrad. Reteaua e preocupata sa identifice si sa dezvolte sinergiile intre parteneri.

Dan Luca este, incepand cu 1 decembrie 2010, directorul administrativ al retelei europene EurActiv. In retea au fost dezvoltate 12 site-uri dedicate afacerilor europene la Bruxelles, Berlin, Paris, Madrid, Varsovia, Praga, Bratislava, Budapesta, Bucuresti, Sofia, Istanbul si Belgrad. Dan Luca a lucrat zece ani la EurActiv Bruxelles, pe pozitia de Director Relatii Publice si are o experienta de peste 17 ani in domeniul afacerilor europene, dintre care ultimii 13 ani petrecuti la Bruxelles.

Investitor strain la EurActiv.ro

Atributiile directorului de retea sunt de ordin administrativ, autonomia fiecarei organizatii EurActiv, din punct de vedere editorial si financiar, in cadrul retelei, este stipulata in contractele de franciza.

Dan Luca a fost unul dintre cei care au fondat, in anul 2004, site-ul EurActiv Romania, ulterior retragandu-se din pozitiile executive si de asociat, in favoarea companiei EurActiv.com (tranzactie in curs de finalizare la Registrul Comertului). Christophe Leclercq, fondatorul si publisherul EurActiv.com, a declarat: “Salut leadershipul lui Dan Luca pentru identificarea sinergiilor in cadrul retelei EurActiv. Este binecunoscut ca partenerii opereaza autonom din punct de vedere economic si editorial. Suntem mandri sa anuntam ca, in vreme de criza, ne numaram printre putinii investitorii straini in industria mass-media romaneasca, cu un pachet de 35% de parti sociale, rezultat prin preluarea pachetului de parti sociale de la Dan Luca si de la un fost membru al echipei, Bianca Vlaston.”

Despre Dan Luca

“In timpul celor 10 ani petrecuti la EurActiv, Dan a dat dovada ca este un bun coechipier, are o foarte buna expertiza in domeniul afacerilor europene si in marketing”, a adaugat Ivan Stefunko, Chairmanul retelei EurActiv si co-fondator EurActiv Slovacia.

Dan Luca detine un doctorat in Relatii Internationale si Studii Europene, cu specializarea comunicare, care ii permite sa predea cursul de "Tehnici de comunicare in Uniunea Europeana" la universitati din Bruxelles, Gorizia (Italia) si Bucuresti. De mai bine de 3 ani prezinta contextul romanesc al Bruxelles-ului european si prin intermediul blogului www.casaeuropei.blogspot.com.

In februarie 2008 a lansat apelul conectarii Diasporei romanesti la politica romaneasca prin infiintarea filialelor de partide romanesti in afara teritoriului Statului Roman. Este in prezent vicepresedintele PSD Diaspora si presedintele PSD Belgia.

Informatii despre EurActiv

EurActiv.com este portalul independent lider in domeniul afacerilor europene. EurActiv este publicat zilnic in 12 limbi, in 12 tari, prin intermediul birourilor retelei din intreaga Europa si are peste 590.000 de cititori pe luna.

Download fișiere