Raluca Stroe Brumariu și-a dat demisia luni, motivul ținând de faptul că Televiziunea publică nu a acoperit vineri, în regim de breaking news, dezastrul de la clubul Colectiv. Și directorul interimar de programe a demisionat din același motiv.

UPDATE:

TVR a anunțat oficial, luni, că, pe lângă șefa interimară a Știrilor, Raluca Stroe Brumariu, și directorul interimar de programe și-a dat demisia "ca urmare a reacției întârziate pe care TVR a avut-o în cazul relatarii tragediei petrecute în București, în noaptea de vineri spre sâmbătă", alte decizii "urmând să fie luate în zilele următoare".

La solicitarea HotNews.ro, TVR a precizat că directorul interimar de programe era Gabriel Gherghescu, director TVR 1. Televiziunea condusă actualmente de Irina Radu mai precizează în comunicatul de presă că "începând de astăzi va putea acoperi tehnic și editorial în cel mai scurt timp posibil evenimentele de interes public major" și cere ca unul dintre canalele SRTv să se transforme în post de știri.

+++

Raluca Stroe Brumariu: "Motivul demisiei este că eu nu am fost aici în acea noapte, iar în absența mea nu s-au luat măsurile care trebuiau luate pentru a se intra în emisie. Pentru că pe teren au fost oameni - și reporteri, și cameramani, și soferi, iar în redacție au fost producători și editori și producatorul executiv".

Vineri noapte, cand aproape toate televiziunile de stiri, dar și altele acopereau în direct tragedia de la clubul Colectiv, TVR nu a transmis nimic pe post, cazul fiind relatat doar pe site-ul televiziunii.

„Motivul a fost lipsa de decizie din partea celor care au fost aici. A fost decizia să se intre de dimineață, nu peste noapte. Probabil că peste noapte s-ar fi putut intra. La mine au sunat, am primit mesaj, dar telefonul era pe silent și nu l-am auzit. De aceea nu am fost aici. Pentru asta eu demisionez. Dar consider ca redacția nu are nicio vină. Oamenii au fost pe teren.”

TVR a inceput abia sambata dimineata sa difuzeze materiale despre ceea ce s-a intamplat la Colectiv, relatează HotNews.ro.

Raluca Stroe Brumariu a fost numită director interimar al știrilor TVR în aprilie 2015.Aceasta a ocupat locul lui Claudiu Lucaci, care și-a pierdut funcția în urma unei evaluări a persoanelor din conducerea postului public, potrivit informațiilor publicate la acel moment de paginademedia.ro.