Deputatul PNL Gigel Știrbu a declarat sâmbătă că un rezultat slab la alegerile europarlamentarea ar reprezenta o "piatră de moară" atât pentru președintele Klaus Iohannis, cât și pentru partid.

"În situația în care PNL se legitimează ca viitoare forță politică de opoziție a acestei țări după alegerile europarlamentare, atunci o logică elementară politică spune că toate celelalte forțe de opoziție ar fi obligate - și e firesc să se întâmple așa - să se alăture situației și să se încoloneze în spatele PNL. De ce? Pentru că, într-o viitoare formulă guvernamentală, PNL ar putea să fie vioara întâi. (...) Dar, dacă în 2020, acest mare partid nu reușește să ofere o formulă guvernamentală, se pare că, după toate premisele, viitorul nu sună bine pentru PNL. Și cred că, la 100 de ani de la Marea Unire, de la acest mare act istoric pe care înaintașii noștri l-au realizat, noi o să fim cei care stingem lumina în PNL, cu toate că eu sunt mult mai optimist decât par acum", a declarat Gigel Știrbu, scrie Agerpres.

De asemenea, Știrbu a mai spus că, dacă la alegerile europarlamentare PNL nu va obține un scor care să ofere un orizont de așteptare, "PNL s-ar putea să fie o piatră de moară agățată de viitorul președinte".

"În perspectiva alegerilor prezidențiale, în situația în care noi ne-am asumat susținerea, fără rezerve, la funcția prezidențială a lui Klaus Iohannis, dacă la alegerile din europarlamentare nu vom obține un scor care să ofere un orizont de așteptare, o speranță pentru toți cetățenii acestei țări că președintele are într-adevăr în spate un vehicul electoral care poate să-i ofere confortul obținerii unui următor mandat, PNL s-ar putea să fie o piatră de moară agățată de viitorul președinte", a mai spus el.