Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că la 160 de ani de la Unirea Principatelor Române este "vrajbă peste tot", iar președintele "nu dă doi bani pe lege și dreptate" și este "împărat, nu cetățean".

"România noastră a crescut 160 de ani de atunci, dar nu am învățat aproape nimic din învățăturile lui Kogălniceanu. Vrajbă peste tot! Pâră la înalta poartă de la Bruxelles! Un președinte care nu dă doi bani pe lege și dreptate! Un președinte împărat și nu cetățean! Dar speranța nu a murit! Va ieși soarele și pe strada noastră! Până atunci: hai să dăm mână cu mână cei cu inima română!

PS: Ce păcat că Focșaniul are vizibilitatea pe care o merită doar o singură zi pe an! Ce oameni minunați! Ce grai dulce! Ce vinuri alese! Doar pentru plăcerea de a vedea locurile minunate din Vrancea, serbarea Unirii Principatelor Române ar trebui să fie în fiecare zi!", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe contul său de Facebook.

Liderul ALDE a mai scris că, în drum spre Focșani, a citit "cu plăcere și surprindere îndemnurile lui Mihail Kogălniceanu către Domnul Principatelor", îndemn din care și președintele Klaus Iohannis a citat joi, în discursul său de la Palatul Patriarhiei.