Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că Laura Coduța Kovesi ar fi bună ca "procuror Putin" și spune că are o părere "absolut execrabilă" despre calitățile ei profesionale.

"Nu știu și nici nu mă interesează că România nu poate să stea pe loc sau o să avanseze mai mult sau mai puțin din cauza doamnei Kovesi. (...) Nu o văd nimica, după ceea ce a făcut în România ca procuror eu am o părere absolut execrabilă despre calitățile ei profesionale și despre modul în care înțelege relația între instituții și cetățean, modul defectuos în care înțelege relația între instituții și cetățean. Ea este bună ca procuror Putin, de mâna dreaptă a lui Putin, acolo ar face treabă excelentă", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

Liderul ALDE a mai precizat că nu are vreo problemă dacă Laura Coduța Kovesi ajunge șefa Parchetului European, argumentând că aceasta "nu o să poată să facă tumbele pe care le-a făcut pe aici, nu o să poată să dea dispoziții procurorilor, că sunt oameni cu experiență și cu scaun la cap".

Tăriceanu mai crede că fosta șefă DNA a fost un om depășit de funcțiile pe care le-a avut, motiv pentru care este probabil să fi făcut "enorm de mult rău" României.

"Doamna Kovesi, profesional, e un om care era depășit de funcțiile pe care le-a avut și, probabil, din acest motiv a reușit să facă enorm de mult rău în această țară, fabricând dosare după dosare pe bandă rulantă, trimițându-i, bineînțeles, în instanțe pe oameni care erau nevinovați și așa mai departe, presiune asupra judecătorilor care să dea sentințele pe care procurorii și le doreau, toate lucrurile astea au ieșit la suprafață", a mai punctat Tăriceanu, conform sursei citate.