Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că Laura Coduța Kovesi ar fi bună ca "procuror Putin" și spune că are o părere "absolut execrabilă" despre calităţile ei profesionale.

"Nu ştiu şi nici nu mă interesează că România nu poate să stea pe loc sau o să avanseze mai mult sau mai puţin din cauza doamnei Kovesi. (...) Nu o văd nimica, după ceea ce a făcut în România ca procuror eu am o părere absolut execrabilă despre calităţile ei profesionale şi despre modul în care înţelege relaţia între instituţii şi cetăţean, modul defectuos în care înţelege relaţia între instituţii şi cetăţean. Ea este bună ca procuror Putin, de mâna dreaptă a lui Putin, acolo ar face treabă excelentă", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

Liderul ALDE a mai precizat că nu are vreo problemă dacă Laura Coduța Kovesi ajunge șefa Parchetului European, argumentând că aceasta "nu o să poată să facă tumbele pe care le-a făcut pe aici, nu o să poată să dea dispoziţii procurorilor, că sunt oameni cu experienţă şi cu scaun la cap".

Tăriceanu mai crede că fosta șefă DNA a fost un om depășit de funcțiile pe care le-a avut, motiv pentru care este probabil să fi făcut "enorm de mult rău" României.

"Doamna Kovesi, profesional, e un om care era depăşit de funcţiile pe care le-a avut şi, probabil, din acest motiv a reuşit să facă enorm de mult rău în această ţară, fabricând dosare după dosare pe bandă rulantă, trimiţându-i, bineînţeles, în instanţe pe oameni care erau nevinovaţi şi aşa mai departe, presiune asupra judecătorilor care să dea sentinţele pe care procurorii şi le doreau, toate lucrurile astea au ieşit la suprafaţă", a mai punctat Tăriceanu, conform sursei citate.