Consiliul General al CNATDCU a dat miercuri verdict de plagiat în privința tezelor de doctorat ale fostului ministru de Interne Petre Tobă și primarului din Voluntari, Florentin Pandele, și cer retragerea titlurilor de doctor acordate celor doi.

Decizia a fost luată cu 36 de voturi pentru și doar unul împotrivă și urmează să propună Ministerului Educației retragerea titlurilor de doctor acordate lui Petre Tobă și Florentin Pandele.

Săptămâna trecută, Comisia de experți a Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare a stabilit că Petre Tobă și Florentin Pandele au plagiat în lucrările de doctorat, iar membrii Consiliului General al CNATDCU au trebuit să decidă dacă își însușesc această concluzie și recomandă retragerea titlurilor de doctor.

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Petre Tobă, i-a acuzat pe membrii Consiliului General al CNATDCU de abuz în serviciu și a trimis o plângere penală la Parchetul Înaltei Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a înregistrat marți dosarul, urmând să facă cercetări pentru faptele reclamate, privind constituirea unei noi comisii de experți, care a reanalizat sesizarea privind lucrarea sa de doctorat și a decis că a plagiat.

Petre Tobă și Florentin Pandele vor putea contesta rezultatul CNATDCU în 14 zile de la decizie.

Verdictul final de plagiat vine după ce, în 7 septembrie, Consiliul General al CNATDCU a respins rapoartele comisiilor de lucru care stabileau că Petre Tobă și Florentin Pandele nu au plagiat în lucrările lor de doctorat și au decis să fie constituită o nouă comisie de experți, care să dea un verdict.