După ce bilanțul victimelor din incendiul de la Club Colectiv a ajuns la 31, în continuare circa 90 de răniți sunt în stare gravă sau critică în spitalele din București și Ilfov. Mai jos, toate evoluțiile acestei zile.

UPDATE 00:10
  • Biroul de Presă al Ministerului Public a anunțat că procurorii care i-au arestat pe cei trei pentru ucidere din culpă au „date și probe” că incendiul „s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile”. Mai mult, procurorii afirmă că respectivele materiale inflamabile au fost montate „cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare”. Anchetatorii se referă aici la „obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți si tavan, respectiv perete antifonat”.
  • Deși în urmă cu două zile procurorul general Tiberiu Nițu vorbea de omor calificat, anchetatorii îi acuză pe ce trei de ucidere din culpă întrucât probele pe care le au nu conduc spre o posibilă intenție în comiterea faptei, ci spre o culpă.
 
 
UPDATE 22:44
  • Al treilea acționar al clubului, Constantin Mincu, Colectiv a fost reținut de procurori. 
 
UPDATE 20:34
  • Al doilea proprietar al Clubului Colectiv a fost reținut de procurori. Este vorba de Cătălin Paul Gancea. Al treilea acționar este în continuare audiat de procurori.

UPDATE 18:44
  • Alin Anăstăsescu, unul dintre acționarii clubului Colectiv, a fost reținut luni de procurori, după ce a fost audiat la Parchetul Înaltei Curți de Casatie și Justiție. Alin Anăstăsescu deține cel mai mare pachet de acțiuni, dintre cei trei acționari ai clubului.  

UPDATE 18:00
  • Spitalul Militar Central: Am alocat o asistentă și o infirmieră pentru fiecare bolnav; șase răniți ar putea avea nevoie de dializă 
UPDATE 17:40
  • Numărul morților a ajuns la 31, după ce, în cursul serii de luni, la spital a murit un tânăr cu arsuri severe în urma incendiului de vineri noapte din clubul Colectiv. Identitatea tânărului nu este cunoscută.
 
UPDATE 16:15
  • Printul Charles, "extrem de șocat" de tragedia din clubul Colectiv: Gândurile și rugăciunile mele sunt alaturi de poporul roman
  • Primăria municipiului Brașov începe marți verificarea cluburilor, discotecilor, barurilor și a altor unități ce aparțin de alimentația publică, cu anumit potențial de risc, cu privire la respectarea legislației în vigoare (Agerpres). 
 
UPDATE 15:00 
  • Patronii clubului au calitate de suspecți în dosar; aceștia sunt cercetați pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Toți trei au fost aduși cu mandat la Procuratură pentru audieri. Cercetările la fața locului, la Club Colectiv, continuă cu echipele mixte de anchetă.

UPDATE 14:30
  • Toți cei trei proprietari ai clubului Colectiv au fost aduși pe rând, la Parchetul General, relatează HotNews.ro. Niciunul dintre cei trei nu a răspuns la întrebările presei

UPDATE 13:50
  • Corina Crețu, Comisar European, declarații în fața clubului Colectiv: „Cine a primit solicitarea de aprobare ar trebui să răspundă la întrebarea: cum se pot face acțiuni pirotehnice la subsol? Mi se rupe inima de viețile care s-au pierdut. Sora mea lucrează la Spitalul Universitar, sunt copii care se zbat între viață și moarte, cu toții sunt șocați”
  • Ambasadorul Turciei la București, O. Koray Ertas, a depus un buchet de flori în fața clubului Colectiv în memoria victimelor decedate în incendiu, potrivit Agerpres. Acesta a fost însoțit la locul tragediei de părinții lui Ayberk Manci, un tânăr cetățean turc, victimă a tragediei de la Colectiv, în prezent spitalizat la Floreasca.
  • 'Ne exprimăm solidaritatea cu cei care traversează această tragedie', a spus ambasadorul, citat de agenții, adaugând că va cere în țara sa permisiunea, conform regulilor diplomatice ale Turciei, să coboare drapelul de la ambasadă în bernă.
 
UPDATE 13:00
 
  • Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că procurorul de caz de la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (PICCJ) a stabilit că asociațiI firmei Colectiv Club, care deține clubul, trebuie să fie din nou audiați, după ce aceștia au răspuns întrebărilor anchetatorilor și în noaptea de vineri spre sâmbătă, la scurt timp după incendiul în care au murit 30 de oameni și alți aproximativ 200 au fost răniți. De asemenea, la sediul Poliției Capitalei urmează să dea declarații, luni, în calitate de martori, mai multe persoane care au fost în Clubul Colectiv vineri seară, când a izbucnit incendiul. 

UPDATE 12:45
Situația răniților aflați în spitale, centralizată de Agerpres. Un număr de 137 de răniți se aflau internați luni la prânz în spitalele bucureștene.
 
  • Spitalul de Arși: 27 — trei în stare critică; 10 în stare gravă; 14 sunt stabili;
  • Spitalul "Bagdasar-Arseni": 22 — cinci în stare critică; șase sunt pe secție, 16 la reanimare;
  • Spitalul Municipal: 19 — zece la terapie intensivă;
  • Spitalul Floreasca: 15 — toți în stare critică;
  • Spitalul Elias: 14 — nouă în Terapie Intensivă;
  • Spitalul Militar: 12 — trei au o stare mult mai bună și vor fi transferați în Secția de arși, dar cinci rămân în stare gravă, unul fiind intubat;
  • Spitalul "Sf Ioan": 8 — șase intubați, în tratamente chirurgicale, aceștia fiind în stare gravă iar doi stabili;
  • Spitalul SRI "Dr. Agrippa Ionescu": 6 — un cetățean italian și un român se află în stare gravă; cei doi pacienți cetățeni spanioli sunt transferați pe secție și rămân internați până joi, 5 noiembrie; doi cetățeni români au o stare generală stabilă.
  • Spitalul Grigore Alexandrescu: 6 — unul în stare critică intubat, trei în stare gravă în Secția de Terapie Intensivă; un tânăr de 18 ani a fost adus de la Elias cu 40% arsuri pe suprafața corpului, respiră bine; un alt adolescent, de 14-15 ani, a fost adus tot de la Elias; cel puțin doi vor fi supuși unor intervenții chirurgicale în această săptămână;
  • Spitalul "Sf. Pantelimon": 5 — trei stare critică, doi stabili;
  • Spitalul "Gerota": 3 — sunt stabili. 
 
UPDATE 12:25
 
  • Încă un club, din Brașov, își suspendă activitatea - informația a fost publicată pe Facebook: „Ca o reacție imediată a celor întâmplate la București, am decis reevaluarea condițiilor de siguranță aflate în clubul Rockstadt. Deși clubul dispune în acest moment de căi de ieșiri în caz de urgență, hidrant și stingătoare, la o analiză amănunțită asupra buretelui de izolare fonică, s-a constatat că acesta face parte din aceeași categorie de burete folosită în clubul Colectiv din București”
  •  Înregistrare pe Youtube a primei piese cântate în concert de trupa GoodBye to Gravity, înainte de izbucnirea incendiului

     

 

UPDATE 12:00
  • Spitalul Floreasca: 14 pacienți intubați, în stare extrem de gravă; următoarele informații de presă vor fi transmise la ora 18:00
  • Sute de persoane au venit și luni dimineață să doneze sânge la Centrul de Transfuzie din București, după ce în weekend au fost aproape 2.000 de donatori în Capitală, coada ajungând până la Piața Victoriei, transmite Mediafax.

UPDATE 10:35 

  • Spitalul Militar Central: „Trei dintre pacienți sunt în stare mai bună, au ieșit de la terapie intensivă, au fost transferați la secția de arși. Pentru cei cinci care sunt în stare critică situația se poate schimba oricând”, a declarat purtătorul de cuvânt. Acesta a mai precizat că în fiecare dimineață se intră în sala de operație, cu toți pacienții, și se lucrează în două săli în paralel. 

UPDATE 10:30 

  • Cinci pacienți internați la spitalul Bagdasar Arseni sunt în stare critică, dar staționară, anunță purtătorul de cuvânt al unității sanitare, citat de Agerpres. În total, spitalul are 22 de pacienți internați. Alți zece răniți sunt în stare gravă la Universitar.
  • O comisie de medici, din care face parte și ministrul sănătății, Nicolae Bănicioiu, merge astăzi la toate spitalele pentru a evalua starea răniților în incendiul din clubul Colectiv. Comisiei s-au alăturat și doi specaliști de renume mondial din Franța. Autoritățile române spun că pacienții, care vor primi acordul medicilor români, vor beneficia de tot sprijinul pentru tratament în străinătate.
  • Clubul Expirat din București se va închide în urma tragediei din club Colectiv. Anunțul a fost făcut de proprietarul clubului Expirat, care și-a cerut scuze pentru că ar fi pus „din 2003 în pericol viața a mii de persoane”.
  • Secretarul de stat Raed Arafat a anunșat că luni vor începe controale în cluburi, malluri, discoteci și alte spații care presupun aglomerări mari de persoane. Pompierii sunt însoțiți de polițiști.

 UPDATE: 09:30