Președintele României, Klaus Iohannis: "Sunt revoltat că o astfel de tragedie de proporții s-a putut întâmpla. Nu putem continua pe principiul „lasă că merge și așa”."

"Am solicitat, așadar, Procurorului General al României și autorităților implicate ca ancheta în cazul dramei care s-a produs azi-noapte, în București, să se desfășoare cu maximă eficiență, fermitate și celeritate în aplicarea legii." - a spus Iohannis. 

Declarația președintelui Iohannis:

  • În această dimineață am fost la Spitalul de Urgență Floreasca să văd starea răniților și să discut cu personalul medical și cu rudele celor internați.

 

Familiile îndurerate trebuie să știe care sunt cauzele și cine sunt vinovații.

  • Am fost și la locul tragediei să aprind o lumânare în memoria celor decedați. Sunt în gând și în suflet alături de familiile victimelor." - a spus președintele Iohannis.

Mesaje de condoleanțe din Europa

Mesajul de condoleanțe al președintelui Juncker în urma tragicului accident de la București


Din partea Comisiei Europene doresc să exprim condoleanțele mele familiilor și prietenilor victimelor accidentului tragic de aseară dintr-un club din București.

Sunt foarte întristat să văd atâtea vieți tinere găsindu-și sfârșitul într-un mod atât de tragic.

Gândurile mele sunt alături de familiile și prietenii îndurerați, precum și alături de cei care depun toate eforturile pentru salvarea și ajutorarea victimelor.


Mesaj de condoleante din partea comisarului Corina Cretu
 
"Sunt profund indurerata si socata de tragedia din Capitala. Este un moment foarte greu pentru tara noastra si trebuie sa ramanem uniti.Toate gandurile mele bune merg catre familiile victimelor si catre cei care se lupta pentru viata lor in spitalele din Bucuresti. Dumnezeu sa-i ocrotească."

Mesajul președintelui Klaus Iohannis

Sunt cutremurat și profund îndurerat de tragicul eveniment care s-a produs în această seară în centrul Capitalei. Este un moment foarte trist pentru noi toți, pentru națiunea noastră și pentru mine personal. În aceste momente dureroase, îmi exprim întreaga compasiune și solidaritate față de familiile celor afectați de această tragedie. Totodată, asigur familiile afectate de acest eveniment zguduitor de întregul sprijin al celor implicați în operațiunile de salvare și îi rog să aibă încredere că instituțiile responsabile depun toate eforturile pentru ca efectele catastrofei să fie cât mai limitate. Vă chem pe toți să fim alături de familiile îndurerate și să dăm dovadă de solidaritate și de compasiune.