Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, a atacat-o, miercuri, pe rivala sa, democrata Hillary Clinton, acuzând-o de corupție și incompetență periculoasă, și numind-o "o mincinoasă de clasă mondială", transmite Reuters.

"E posibil ca Hillary Clinton să fie cea mai coruptă persoană care a încercat vreodată să devină președinte al Statelor Unite", a declarat Trump, acuzându-și rivala că a condus Departamentul de Stat "ca pe propriul fond de investiții".

Donald Trump susține că Hillary Clinton este "o mincinoasă de clasă mondială", care "a perfecționat politica profitului personal și a furtului".

Trump a repetat acuzațiile potrivit cărora deciziile lui Clinton au fost influențate, în perioada în care a condus Departamentul de Stat, de donațiile primite de Fundația Clinton și de asociații caritabile.

El a atacat Fundația Clinton pentru că a acceptat milioane de dolari de la Arabia Saudită și alte state criticate de SUA pentru că nu protejează drepturile femeilor și ale minorităților sexuale.

"Singurul lucru pe care Donald Trump l-a oferit astăzi au fost și mai multe minciuni ipocrite și teorii țicnite ale conspirației", a reacționat purtătorul de cuvânt al democratei, Glen Caplin.

"Fundația Clinton ajută oameni săraci din întreaga lume să aibă acces la medicamente anti-SIDA care le salvează viețile", a replicat și Clinton.

"Deciziile ei au răspândit moarte, distrugere și terorism peste tot ce a atins", a mai spus Trump, acuzând-o pe rivala sa de judecată politică eronată în cei patru ani ca secretar de stat, în care ar fi eșuat să oprească ascensiunea Statului Islamic, să mențină sancțiunile împotriva Iranului ori să evite haosul în Libia, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Mgnatul a acuzat-o pe fosta primă-doamnă că este parte a establishment-ului politic care i-a înșelat pe muncitorii americani prin acorduri comerciale defavorabile și a pus în pericol securitatea națională.