Tudor Ionescu (ALDE) a decis să demisioneze din funcția de viceprimar al Capitalei, având în vedere campania mediatică declanșată împotriva sa pe considerente ce țin exclusiv de sfera vieții sale private, din urmă cu mai bine de cinci ani.

"Văzând campania mediatică declanșată împotriva mea pe considerente ce țin exclusiv de sfera vieții mele private, din urmă cu mai bine de cinci ani, am luat decizia de a demisiona din funcția de viceprimar al municipiului București”, a anunțat Tudor Ionescu, într-un comunicat de presă.

Acesta spune că a luat această decizie pentru că nu dorește ca atacurile la persoana lui să afecteze echipa din care face parte și asigură că va demonstra de ceea ce este capabil prin proiectele pe care le va realiza de acum înainte.

Tudor Ionescu spune că a constatat că percepțiile din lumea virtuală par să aibă mai multă greutate decât realitatea, care este bazată pe studii universitare solide la una dintre cele mai prestigioase universități europene, pe experiența administrativă dobândită ani la rând în aparatul de lucru al Parlamentului European și pe experiență politică acumulată în organizarea de partid și a campaniei electorale, toate desfășurate în cadrul mișcării liberale, după cum transmite News.ro.

”Ca liberal, cred atât în separarea sferei publice de cea privată, cât și în faptul că judecata politică trebuie să aibă loc în zona politicului, luând în calcul exclusiv elemente de ordin politic. Un episod de viață privată din trecutul meu, o greșeală, un episod ce nu a devenit cunoscut decât prin indiscreția altora și care nu a produs niciun fel de prejudicii unor terți, nu poate și nu ar fi trebuit transformat într-un obstacol în calea unei cariere publice. Aceasta s-ar fi cuvenit a fi măsurată numai prin rezultatele ei publice. Nu cred că într-o societate liberă și democratică cineva poate fi stigmatizat definitiv și descalificat de la orice funcție publică, din pricina unei întâmplări din sfera intimă”, a explicat Tudor Ionescu.

Tudor Ionescu a fost ales joi în funcția de viceprimar, dar a ales să-și termine mai repede mandatul din cauza presiunilor mediatice. Toată presa a fost cu ochii pe acesta și făcut glume pe seama lui, după ce l-au recunoscut pe Tudor Ionescu ca fiind Tudy, fostul amant al Oanei Zăvoranu, prins în ipostaze indecente.