Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, susține că judecătorul raportor din speța privind conflictul constituțional dintre Parlament și ICCJ va fi candidatul PSD pentru alegerile europarlamentare.

"Situația e complicată. Avem instituții ale statului care acționează exclusiv la comanda și în folosul liderului absolut Liviu Dragnea. Mă refer aici la Parlament, Guvern, ministere. Mai multe comentarii voi face după ce va fi prezentată argumentația CCR și calea de urmat indicată. Dar cred că mai trebuie clarificată o informație care circulă în mediul politic, și anume că judecătorul raportor al acestei spețe de conflict constituțional între Parlament și Guvern va fi candidat pentru PSD la europarlamentare...", scrie Raluca Turcan pe Facebook.

 

Potrivit G4Media.ro, judecător raportor a fost Maya Teodoroiu. Ea a fost numită la CCR în februarie 2014 pe restul de mandat lăsat liber de fostul judecător, Toni Greblă, trimis la acea vreme în judecată de DNA pentru acuzații de corupție, ulterior achitat în primă instanță. Maya Teodoroiu a fost propusă și susținută de PSD pentru postul de judecător CCR. Ei îi expiră mandatul la Curtea Constituțională în decembrie 2021 și, potrivit unei decizii a Curții din martie 2018, acesta nu va putea fi reînnoit.