Twitter-ul închide ochii la recrutarea on-line pe care extremiștii Statului Islamic o duc pe de rețele de socializare, anunță Counter Extremism Project , organizație angajată în lupta împotriva amenințării ideologiei islamice în mediul virtual.

Counter Extremism Project (CEP) și-a deschis luni (29 iunie) o sucursală europeană prin care își propune să identifice activitatea de recrutare a extremiștilor pe rețelele de social media. Grupul a fost fondat în septembrie anul trecut în Statele Unite, unde își concentrează atenția asupra activității extremiste a ISIS.

În Europa, Twitter-ul va reprezenta centrul de interes al organizației. CEP spune că va monitoriza conturile în limbile engleză, germană, franceză, italiană și turcă și susține că va trimite cereri companiei americane, vizând eliminarea utilizatorilor care promovează ideologia extremistă.

Potrivit CEO-ului CEP, Mark Wallace, majoritatea recruților ISIS sunt abordați prin intermediul Twitter-ului:

Twitter este cel mai evident și extraordinar actor din spațiul social media,

 a spus Wallace la Bruxelles.

Celelalte platforme de social media au politici care definesc foarte bine măsurile luate împotriva utilizatorilor care propagă idei extremiste. Twitter, susține Wallace, a ignorat în mare măsură numărul crescut de utilizatori ISIS care folosesc platforma. Cei care nu elimină materialul extremist de pe site-urile lor ar trebui să fie sancționați, a mai adăugat Mark Wallace:

Considerăm că guvernele responsabile, legislația, parlamentele din întreaga lume ar trebui să stabilească exact de ce pedepse și penalități sunt pasibile companiile social media care nu încearcă să soluționeze această problemă și se concentrează exclusiv pe profit, în loc să fie responsabile.

Detalii pe EurActiv.com