Liderul USR, Dan Barna, a declarat că rezoluția PE privind statul de drept și raportul MCV asupra României arată că Liviu Dragnea și Guvernul său au dus țara la marginea Europei.

"Acest Guvern Liviu Dragnea, PSD, a reușit să ducă România la marginea Europei. În momentul de față evident și explicit și după Bulgaria, pasul următor este în afara Europei. Acest Guvern trebuie să plece și cerem demisia acestui Guvern. USR va discuta zilele viitoare cu toată opoziția să depunem moțunea cenzură necesară și deja obligatorie, pentru că în momentul de fașă, Liviu Dragnea și PSD târăsc România în afara Europei", a spus Dan Barna.

Liderul USR a mai spus că Guvernul a transformat România în an Centenar în rușinea Europei.

"Acest Guvern a transformat România, în an Centenar, în rușinea Europei. Acest Guvern a umilit astăzi statul român. Când vedem că instituțiile europene, consecvente cu mesajul pe care îl primim de doi ani, ne spun că ceea ce face Liviu Dragnea și Guvernul PSD este în afara cadrului demoratic", a mai adăugat acesta.

Și președintele PNL, Ludovic Orban, susține că PSD-ALDE au scris "o nouă marțe neagră în istoria României".

„Coaliția PSD-ALDE a scris o nouă marțe neagră în istoria României de după 1 ianuarie 2007, mai precis de la integrarea României în UE. Astăzi, CE și PE au arătat clar că Guvernul și majoritatea parlamentară PSD-ALDE sunt în afara valorilor europene, în afara principiilor europene, în afara reglementărilor care stau la baza funcționării UE. Astăzi se vede cu ochiul limpede că un clan de derbedei politici specializați în infracțiuni au capturat statul român și folosesc puterea obținută în alegeri nu pentru a servi interesul cetățeanului român, ci pentru a-și rezolva interesele personale. Raportul privind MCV și rezoluția PE arată foarte clar că Dragnea, Tăriceanu și camerila din jurul lor sunt anti-europeni și împotriva UE și pun în pericol toate beneficiile cetățenilor români de pe urma apartenenței României în UE", a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a spus că liberalii vor începe negocierile cu restul partidelor pentru depunerea unei moțiuni de cenzură.

"Moțiunea de cenzură e și mai aproape, vom intensifica negocierile astfel încât să mărim șansele de adoptare a acesteia", a conchis el.