Senatorul USR Allen Coliban a început o campanie de măsurare paralelă a calității aerului în România prin instalarea a doi senzori de monitorizare în București și Brașov.

Potrivit unui comunicat de presă al USR, scopul campaniei este de a realiza o hartă integrată care să conțină datele măsurate de senzori pentru ca în urma obținerii datelor, USR să propună măsuri concrete de îmbunătățire a calității aerului.

Allen Coliban a instalat senzori la sediile USR din București, bulevardul Aviatorilor, și din Brașov, vizavi de Teatrul Dramatic. Campania USR se adresează tuturor cetățenilor, cu scopul formării unei comunități de oameni interesați care își pot procura senzori și pot contribui la strângerea de date.

"Poluarea aerului este problema de mediu care apare poate cel mai des în dezbaterile noastre, fie la Comisia pentru Mediu, fie în interiorul USR sau cu alte părți interesate. Și ne dăm seama de fiecare dată că nu știm, de fapt, despre ce vorbim. Autoritățile ascund praful sub preș de mulți ani, datele sunt incomplete sau irelevante și nu știm adevărat nivel al poluării aerului. De asta ne-am decis să construim această comunitate de oameni interesați care să colecteze date reale de poluare. Numai pe baza lor putem lua măsuri de îmbunătățire”, a declarat Allen Coliban.