Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat joi, în urma unei videoconferințe cu prefecții, că în județul Arad se va înființa un post de subprefect, în contextul în care atât prefectul, cât și actualul subprefect sunt în concediu medical.

"Am decis că, în județul Arad, vom înființa un nou post vacant de subprefect. Voi propune domnului prim-ministru o ședință de Guvern pentru numirea, prin hotărâre de Guvern, a unui nou subprefect, în județul Arad, până la însănătoșirea colegilor din Arad, când vom reveni la structura inițială, pentru că nu vom încărca statul de plată cu două funcții de subprefect", a declarat Vela, după ce a fost înștiințat că atât prefectul, cât și subprefectul de Arad se află în concediu medical, din cauza unor viroze, relatează Agerpres.

"Să vă anunțați cei doi colegi că voi trimite o echipă de medici de la Direcția Medicală și de la Policlinica din Oradea să-i ajutăm, că poate au primit o medicamentație greșită. Deci, Ministerul de Interne mâine va fi la Arad pentru a le acorda asistență medicală celor doi colegi, astfel încât ei să revină cât mai repede la obligațiile profesionale, administrative, guvernamentale și chiar politice pe care le au. Pentru că eu nu cred că au fost orientați doi viruși în Arad exact să atace prefectul și subprefectul și ei să cadă subit într-o boală", a mai spus noul ministru de Interne. 

Premierul s-a interesat încă de miercuri de situația de la Arad.

"Am văzut că se îmbolnăvesc prefecți, domnule ministru. E un virus, e o epidemie. S-a mai îmbolnăvit vreun prefect?", a întrebat Ludovic Orban, la întâlnirea de lucru cu reprezentanții instituțiilor publice cu responsabilități în organizarea și desfășurarea alegerilor pentru președintele României (MAI, MAE, STS și AEP).