Fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu, l-a ironizat pe senatorul PSD Daniel Zamfir după ce acesta din urmă a "închis" Comisia de anchetă pentru prețurile din energie".

"Nu îmi place să rămân dator, așa că îl spun doar atât fostului liberal de stânga Daniel Călin Zamfir: <Daniele, fă-te că muncești, că oricum asta ai făcut până acum!>”. Am auzit că ai închis Comisia de anchetă pentru prețurile din energie. Bravo, maestre! Ai reușit să îngropi o problemă de interes național mai repede decât un UTCist își îngroapă amintirile despre comunism", a scris Virgil Popescu pe pagina lui de Facebook.

Tot într-o notă ironică, fostul ministrul spune: "Ce s-a întâmplat, Daniele? Ai avut prea multe audieri de miniștri și ți-a expirat termenul? Sau poate ai fost prea ocupat să îți faci selfie-uri în Parlament? Să nu îmi spui că ai încercat să prelungești activitatea Comisiei. Dacă ai fi vrut cu adevărat, ai fi făcut-o. Dar, evident, ai preferat să te ascunzi în spatele unor scuze penibile". 

Popescu a mai scris și că nu își aduce aminte să îl fi văzut pe colegul de guvernare la dezbaterile pe legea offshore.

"Sunt convins că așteptăm cu toții să ne luminezi tu, marele gânditor al națiunii, despre cum este cu articolele, despre ce vrea OMV-ul. Și la final, că tot vorbești de familii și de afaceri, apropo, tu mai trăiești pe datorie? Prietenii știu de ce!", a conchis Virgil Popescu.

Parlamentul a adoptat în septembrie 2021 un proiect de Hotărâre privind înființarea unei Comisii parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creșterii prețurilor gazelor naturale și energiei electrice.

Pe atunci ministru al Energiei, Popescu a votat în favoarea proiectului de constituire a Comisie de anchetă. Însă cum din dorința PSD a luat naștere această Comisie, tot din dorința PSD ea și-a încetat brusc activitatea.