Fostul ministru al sănătății Vlad Voiculescu, a vorbit din nou despre raportările suspecte de decese din cauza COVID-19, venind cu două exemple: Colentina și ROL 2. MApN a respins declarațiile politicianului USR PLUS referitoare la ROL 2.

”Dacă ne uităm la spitalul Colentina, vedem că diferența e de sute de persoane ... peste 500 ... raportarea din platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul din platformă unde ar trebui să raporteze atât spitalele, cât și medicii de familie, pri DSP-uri”, a declarat luni, la Europa FM, Vlad Voiculescu.

Întrebat dacă mai poate da și alte exemple, fostul ministru a menționat și ROL 2, adăugând: ”Cred că e valabil pentru majoritatea spitalelor”.

Ministerul apărării a precizat că toate decesele înregistrate la formațiunea medicală de tratament (FMT) ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie ”Ana Aslan” din Otopeni, unitate medicală operaționalizată de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Carol Davila”, au fost ”centralizate și raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare”.

”Din data de 10 ianuarie 2021, când FMT ROL 2 a primit drepturi de acces în aplicația Corona Forms, au fost constatate 82 de decese, care au fost raportate ca atare de formațiunea medicală atât în Corona Forms, cât și în platforma Alerte MS, lucru care poate fi verificat cu maximă celeritate de către oricare dintre autoritățile care au acces în aceste baze de date, conform competențelor legale”, a transmis MApN.

Și Spitalul Colentina susține că toate decesele înregistrate au fost raportate cu respectarea tuturor reglementărilor legale în vigoare. Într-un comunicat de presă, unitatea medicală precizează că declarațiile fostului ministru nu au o bază reală.