Președintele Volodomir Zelenski a mulțumit României pentru ajutorul acordat armatei sale, pentru ajutorul acordat refugiaților ucraineni și pentru tot ajutorul umanitar.

„Vrem să vă mulțumim pentru tot ajutorul pe care ni l-ați acordat, pentru ajutorul acordat armatei noastre, pentru ajutorul acordat ucrainenilor care au fugit din cauza războiului în România și pentru tot ajutorul umanitar”, a declarat președintele ucrainean la întâlnirea de marți cu delegația română care a vizitat Kievul.

Din delegația condusă de premierul Nicolae Ciucă au făcut parte ministrul de externe, Bogdan Aurescu, șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și consilierul Iulian Chifu.

Volodimir Zelenski a mai mulțumit autorităților române pentru „poziția clară și fermă” față de Rusia, pentru sancțiunile impuse și pentru susținerea Ucrainei în eforturile de a începe negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„România e un partener de încredere. Nu voi vorbi foarte mult, dar vreau să amintesc și  de relațiile economice dintre statele noastre și dintre oamenii noștri, atât de importante în aceste vremuri de război”, a subliniat Volodimir Zelenski.