Comisarul UE pentru ocuparea forței de muncă, Marianne Thyssen, a participat vineri la sediul Reprezentanței României la Bruxelles, o dezbatere cu tema ”Pilonul european al drepturilor sociale: un punct de reper pentru viitorul Europei sociale”.

Evenimentul, la care au mai participat Thomas Oberreiter, Reprezentantul Permanent adjunct al Austriei pe lângă UE, și Åsa Webber, Reprezentantul Permanent adjunct al Suediei pe lângă UE, a avut loc cu ocazia aniversării unui an de la Proclamarea Pilonului european al drepturilor sociale la Göteborg, în Suedia.

În cadrul intervenției sale, ambasadorul Luminița Odobescu a declarat că ”proclamarea Pilonului european al drepturilor sociale în noiembrie anul trecut subliniază încă o dată importanța dimensiunii sociale a Uniunii Europene”.

”România a susținut încă de la început abordarea comună a protecției și dezvoltării drepturilor sociale, în deplin acord cu inițiativele propuse în cadrul Pilonului. Printre demersurile realizate la nivel național, am vizat stimularea mobilității forței de muncă, modernizarea sistemului de protecție socială sau de sprijinire a persoanelor cu handicap pentru a fi pe deplin integrate în societate", a mai declarat Luminița Odobescu, potrivit unui comunicat al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

”În calitate de viitoare Președinție a Consiliului UE, suntem gata să impulsionăm negocierile dosarelor majore de sub umbrela pilonului, în sprijinul unei Europe sociale echitabile pentru toți cetățenii săi. Suntem convinși că Reuniunea la nivel înalt de la Sibiu din 9 mai 2019 va reînnoi angajamentul politic față de o Uniune care oferă cetățenilor săi o perspectivă pozitivă pentru viitor”, a precizat diplomatul român.

La rândul său, comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, Marianne Thyssen, a subliniat faptul că Pilonul nu este un scop în sine, ci un instrument pentru a susține convergența în Europa și a pregăti cetățenii și instituțiile pentru o economie în schimbare rapidă, sub impactul globalizării, digitalizării, evoluțiilor demografice și schimbărilor climatice.

”Pilonul Social este un compas care ne ghidează munca și apreciem implicarea pozitivă a tuturor. Este esențial să închidem toate dosarele sociale înainte de finalul de mandat”, a afirmat Marianne Thyssen.