Creșterea antisemitismului și a actelor de violență îngrijorează poliția germană.

Și în Germania se îmulțesc demonstrațiile de protest împotriva războiului dintre Hamas și Israel. Autoritățile au remarcat în special că declarațiile antisemite din timpul demonstrațiilor pro-palestiniene sunt în creștere, scrie La Libre Belgique.

Aceste comportamente deviante, precum și actele de violență provoacă reacții importante. Cotidianul Bild a publicat de altfel duminică un manifest în 50 de puncte în patru limbi prin care cere "menținerea coeziunii societății noastre libere". Acest manifest se opune "tuturor celor care disprețuiesc Constituția noastră și îi ascultă mai curând pe predicatorii radicali. Este un text pentru mai mult respect și caritate".

Cotidianul precizează: "azi trăim o nouă dimensiune a urii în țara noastră: ura față de valorile noastre, față de democrație, față de Germania".

"Tulburări care vor pune viața țării noastre în pericol"

Confruntată cu această situație, poliția declară că este cu nervii întinși la maximum. După cum precizează Rainer Wendt, președintele sindicatului polițienesc german, pentru Bild.

"Poliția se confruntă cu o provocare fără precedent în istoria postbelică", spune el. "Poliția lucrează non-stop la capacitate maximă și deține întotdeauna controlul asupra situației. Dar până când?", întreabă el.

Poliția observă o pierdere a controlului asupra situației. "Islamiștii radicali pun sub semnul întrebării puterea pe străzile noastre", explică sindicalistul. Mai presus de toate, se simte abandonat de politicieni în fața unei atmosfere care riscă să degenereze.

"Dacă nu se iau măsuri, sharia va prevala în locul Constituției. Este timpul să ne întoarcem la valorile fundamentale ale societăților noastre. În caz contrar, țara se va prăbuși în beneficiul intereselor individuale radicale și va prevala legea celui mai puternic. Ceea ce nu trebuie să se întâmple niciodată, pentru că astfel de tulburări interne ar pune viața țării noastre în pericol".

În opinia lui, riscul este real. Iar politicienii nu pot fi surzi la asta. "Întotdeauna i-am avertizat pe politicieni. Prea mulți politicieni își fac griji pentru cea mai mică problemă de undeva în lume, dar pierd din vedere propriul lor popor. Acest lucru trebuie să se schimbe".

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA