Consilierul prezidențial Ion Chicu, care a acuzat recent mai mulți oficiali ai UE de „dezastrul” în care a ajuns Republica Moldova a devenit prim-ministru la Chișinău.
Premierul Orban s-a declarat îngrijorat de demiterea Guvernului condus de Maia Sandu prin moțiune de cenzură și a afirmat că, dacă nu are garanția învestirii unui Guvern pro-european, disponibilitatea țării noastre de coopererare va fi "foarte mică".
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), care face parte din coaliția de guvernare, a depus vineri o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu.
Deși a pierdut Primăria Chișinău, Blocul ACUM (DA și PAS) al premierului Maia Sandu a obținut cele mai multe mandate în turul al doilea al alegerilor locale care s-au desfășurat duminică în Republica Moldova
Președintele pro-rus al Republicii Moldova, Igor Dodon, ia în calcul posibilitatea ca actuala coaliție de guvernare să se destrame, susținînd că partenerii au încălcat niște limite în campania electorală.
După prelucrarea a 305 din 307 procese verbale, candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, acumulează 40,30% din voturi, iar candidatul Blocului electoral ACUM, Andrei Năstase – 31,01%, transmite IPN.
Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al Chișinăului, Ion Ceban, este creditat cu 26,5% din voturi, iar candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase, ar obține 21,4 la sută din sufragii, potrivit unui sondaj publicat luni.
În turul doi al alegerilor din Chișinău ar accede candidatul PSRM, Ion Ceban, și cel al Blocului Electoral "ACUM Platforma DA și PAS”, Andrei Năstase, potrivit un nou sondaj al Watcdog.MD și Centrul de Investigații Sociologice și Marketing CBS.
Schimbarea sistemului se lasă cu dezamăgire în Republica Moldova. Președintele prorus Igor Dodon își extinde influența, chiar dacă Guvernul este administrat de forțe proeuropene.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.