REPER a lansat marți Platforma pentru democrație, prosperitate și progres, o inițiativă transpartinică care coagulează mai multe forțe politice pro-europene, printre care DEMOS, ACUM și candidați independenți.
Consilierul prezidențial Ion Chicu, care a acuzat recent mai mulți oficiali ai UE de „dezastrul” în care a ajuns Republica Moldova a devenit prim-ministru la Chișinău.
Premierul Orban s-a declarat îngrijorat de demiterea Guvernului condus de Maia Sandu prin moțiune de cenzură și a afirmat că, dacă nu are garanția învestirii unui Guvern pro-european, disponibilitatea țării noastre de coopererare va fi "foarte mică".
Ore numărate au mai rămas până la dezbaterea în Parlamentul de la Chișinău a moțiunii de cenzură depusă de socialiști împotriva guvernului condus de Maia Sandu.
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), care face parte din coaliția de guvernare, a depus vineri o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu.
Guvernul de la Chișinău și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului pentru un amendament ce i-ar permite premierului Maia Sandu să propună „lista scurtă” a candidaților la funcția de procuror general.
Candidatul blocului pro-european ACUM, Andrei Năstase, a pierdut alegerile pentru funcția de primar de Chișinău în fața socialistului pro-rus Ion Ceban.
Deși a pierdut Primăria Chișinău, Blocul ACUM (DA și PAS) al premierului Maia Sandu a obținut cele mai multe mandate în turul al doilea al alegerilor locale care s-au desfășurat duminică în Republica Moldova
Președintele pro-rus al Republicii Moldova, Igor Dodon, ia în calcul posibilitatea ca actuala coaliție de guvernare să se destrame, susținînd că partenerii au încălcat niște limite în campania electorală.
După prelucrarea a 305 din 307 procese verbale, candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, acumulează 40,30% din voturi, iar candidatul Blocului electoral ACUM, Andrei Năstase – 31,01%, transmite IPN.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.