Un număr de 8.249 de plicuri privind votul prin corespondență de la alegerile generale din decembrie, livrate după expirarea termenului legal, au fost recepționate de Poșta Română până la data de 24 februarie, potrivit Agerpres.
Votarea în străinătate la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților s-a încheiat în toate cele 748 de secții de votare, odată cu închiderea ultimelor secții de pe Coasta de Vest a SUA și a Canadei la ora 7.00, ora României.
Expert Forum transmite că, din sesizările primite de la observatori și alegători, problemele cel mai frecvent semnalate pe parcursul zilei de sâmbătă și duminică au fost legate de dificultăți în a se înscrie pentru utilizarea urnei speciale.
Peste 14.000 de plicuri ale românilor din Diaspora care au votat prin corespondență la alegerile parlamentare nu au ajuns la birourile electorale până la 3 decembrie. Ludovic Orban a spus că nu este o responsabilitate a Poștei Române sau a AEP.
Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 2 decembrie 2020 este de 18.191.396, informează Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că a adoptat miercuri Hotărârea prin care s-a aprobat lista sediilor secțiilor de votare din străinătate la alegerile parlamentare
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pune la dispoziția românilor din străinătate un clip video menit să ilustreze tehnica votării prin corespondență pas cu pas.
Poșta Română a expediat prima tranșă de buletine de vot către alegătorii înscriși în Registrul Electoral pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.
Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 31 octombrie 2020 este de 18.981.242, cu 2.012 mai puțini față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă.
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că peste 43.000 de alegători români cu domiciliul sau reședința în străinătate s-au înregistrat pe portalul www.votstrainatate.ro.
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) reamintește cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate că au mai rămas doar trei zile pentru înregistrare ca alegători prin corespondență, termenul-limită fiind data de 22 octombrie 2020.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.