EurActiv România, în parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene în România, a organizat joi un workshop privind contribuția fondurilor UE la creșterea competitivității fermierilor români și rolul tot mai important al tehnologiei în agricultură.
AFIR a anunțat epuizarea fondurilor europene nerambursabile alocate pentru sesiunea din acest an prin intermediul PNDR 2014-2020 pentru dezvoltarea fermelor mici, înainte de data închiderii sesiunii.
Fermierii pot cere fonduri europene pentru investiții în exploatații agricole de până la 400.000 de euro în cazul fermelor mici și până la 2 milioane de euro în cazul fermelor de dimensiuni mai mari.
În al cincilea an de la reforma PAC, experiența și rezultatele României vorbesc despre importanța continuării investițiilor și potențialul politicilor europene de a susține modernizarea în agricultură și dezvoltarea rurală.
Persoanele interesate pot consulta prezentările speakerilor la conferința organizată luni de EurActiv.ro, cu sprijinul Comisiei Europene și UniCredit Bank.
Impactul Politicii Agricole Comune asupra dezvoltării rurale a fost tema celui de-al doilea panel al conferinței „Dezvoltarea zonelor rurale prin intermediul PAC”.
Astăzi, 22 martie, este ultima zi de înregistrare gratuită. Persoanele interesate de Politica Agricolă Comună (PAC) și de oportunitățile de finanțare din agricultură și dezvoltare rurală se pot înregistra prin completarea și trimiterea formularului.
Apicultorii pot primi fonduri europene nerambursabile pentru investiții din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), pe lângă plățile din Programul Național Apicol.
România va atrage în acest an fonduri europene de dezvoltare rurală în sumă de 1,4 miliarde de euro, a declarat miercuri Petre Daea, minisrul agriculturii.
Suprafața de teren agricol irigat ar trebui să ajungă de la 200.000 de hectare în 2016 la două milioane în 2020, potrivit planurilor Ministerului Agriculturii.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.