Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a primit și soluționat în anul 2022 un număr de 39.001 reclamații formulate de persoane fizice și juridice.
Vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy, a declarat marți, la TVR Info, că în acest an instituția a primit peste 32.000 e reclamații privind furnizarea de energie electrică și gaze naturale.
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a finalizat realizarea platformei online
de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale la nivel național, anunță instituția printr-un comunicat de presă.
Fostul deputat PSD Iulian Iancu a fost numit miercuri membru în Comitetul de Reglementare al ANRE, cu toate că este suspectat de legături cu Gazprom. Votul a avut loc în plen reunit, a fost secret și s-a exercitat cu buletine de vot.
Liderul deputaților USR Ionuț Moșteanu solicită președintelui PSD Marcel Ciolacu să facă public avizul din partea SRI pentru numirea lui Iulian Iancu în fruntea ANRE.
Importurile de gaze ale României au crescut în prima lună a acestui an cu 50% față de aceeași lună a anului trecut și au fost la un preț de patru ori mai mare, arată rapoartele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).
Consumatorii de energie vor fi sprijiniți de la bugetul de stat de la 1 aprilie, dar de anul viitor ar trebui să-și reducă singuri facturile prin măsuri de eficiență energetică, a afirmat, joi, Zoltan Nagy-Bege, vicepreședintele ANRE.
Fostul parlamentar Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, este propunerea PSD pentru comitetul de supraveghere al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energie (ANRE), a anunțat Marcel Ciolacu.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.