Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început, de la 1 martie, campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2021, care vor putea fi completate online, a anunțat marți instituția.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 348 de milioane de euro pentru mai mult de 602.600 de fermieri în contul subvențiilor pe suprafață aferente anului 2020.
Fermierii pot cere, începând de vineri, sprijin financiar pentru atenuarea pierderilor provocate de pandemia de COVID-19, în baza unei scheme cu un buget total de 150 milioane de euro.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță lansarea a trei noi scheme de sprijin acordate fermierilor afectați de criza COVID-19.
Clubul Fermierilor Români solicită sprijin pentru mediul de afaceri în această perioadă și propune, în mod special, o serie de măsuri concrete pentru limitarea impactului negativ al pandemiei de COVID-19 asupra fermierilor români.
Comisia Europeană oferă tuturor statelor membre posibilitatea de a prelungi cu o lună termenul de depunere a cererilor de plată în cadrul Politicii Agricole Comune.
Un număr de 719.895 de fermieri au fost autorizați pentru efectuarea plăților regulare aferente anului de cerere 2019, cu suma totală de 597,2 milioane euro, începând cu data de data de 2 decembrie și până în prezent, a anunțat APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată, din 4 iunie, 12.707 dosare cu suma totală de 25,036 milioane de euro, în cadrul schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal aferente Campaniei 2018.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus luni trimiterea în judecată, în stare de libertate, a cinci persoane care au adus statului român un prejudiciu de peste 45 milioane de euro.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început în această săptămână autorizarea la plată a fermierilor care beneficiază de sprijin pentru bunăstarea animalelor.
Care sunt noutățile din PAC post-Brexit și cum se pregătește România pentru a face față provocărilor viitoare utilizând tehnologii inovative au fost temele principale abordate de participanții la workshop-ul Finanțări europene@Agricultură high-tech.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.