Mai multe ONG-uri critică amenințarea ”voalată” a președintelui Klaus Iohannis la adresa surselor G4Media, după ce site-ul a publicat cele 10 proiecte de lege privind securitatea națională.
Daniel Caraivan, fondator și președinte al Asociației DANROM din Făurei, a povestit pentru ActiveWatch despre experiența lui ca elev de etnie romă în mediul preuniversitar românesc, despre perspectiva lui asupra reformelor necesare din educație.
ActiveWatch și alte șase organizații civice i-au transmis miercuri președintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care îi solicită să nu accepte pentru funcția de premier o persoană cu profil militar.
Apele nu s-au clarificat la Sectorul 1 în privința acuzațiilor de fraudă venite și din partea USR PLUS, dar și a PSD. Scandalul s-a extins asupra întregului scrutin din Capitală.
Tribunalul București a decis în primă instanță anularea Hotărârii de Consiliu General a Municipiului București nr. 790/22.11.2018 - privind aprobarea programului “Stimularea mobilității și descongestionarea traficului din Municipiul București”.
Pasiunea pentru dezbatere a explodat exclusiv în campania electorală și numai după ce a pierdut fotoliul de premier, scrie ActiveWatch despre obsesia Vioricăi Dăncilă privind o dezbatere cu Klaus Iohannis. Asociația îl critică și pe președinte.
Raportul ActiveWatch pentru 2018 privind discursul intolerant și instigator la ură în România relevă că maghiarii și minoritățile sexuale au fost ținta predilectă a acestui tip de discurs.
Anul 2018 poate fi definit ca un an de pregătire și de tatonare pentru perioada electorală 2019 – 2020, se arată în Raportul FreeEx (2018-2019) – Libertatea Presei în România.
MAE și Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiesel” au organizat luni conferința ”Discursul urii, o amenințare pentru Europa astăzi?”.Educația reprezintă o soluție pentru combaterea urii, a fost una dintre concluzii.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.