Parlamentul European a aprobat acordul provizoriu la care s-a ajuns anul trecut cu Consiliul privind extinderea competențelor autorității de reglementare a medicamentelor din UE cu 655 de voturi pentru, 31 împotrivă și 8 abțineri.
Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat luni vaccinul anti-COVID dezvoltat de compania americană Novavax, care utilizează o tehnologie considerată clasică în raport cu cele aflate la baza serurilor deja aprobate în Uniunea Europeană.
Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat joi vaccinul anti-COVID-19 al Pfizer-BioNTech și pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani, informează presa internațională, citată de Agerpres.
Comisia Europeană a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice potențial eficace împotriva COVID-19, pe baza unor avize științifice independente.
Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat luni că a început evaluarea utilizării vaccinului anti-COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech la copiii din grupa de vârstă 5-11 ani, informează Reuters.
Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a extins de la 6 luni la 9 luni perioada de valabilitate pentru vaccinul Comirnaty produs de compania Pfizer/BioNTech.
Comisia Europeană a anunțat miercuri că a semnat cu compania farmaceutică Eli Lilly un contract-cadru de achiziție comună vizând furnizarea unui tratament cu anticorpi monoclonali pentru pacienții afectați de noul coronavirus.
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți că, din octombrie, ar putea începe vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19 pentru anumite categorii de persoane.
Trei noi afecțiuni raportate de un număr mic de persoane după vaccinarea împotriva COVID-19 cu doze de la Pfizer și Moderna sunt studiate pentru a evalua dacă pot fi posibile efecte secundare.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.