Dacian Cioloș, copreședinte USR PLUS, a precizat miercuri că declarațiile prin care primarul Capitalei, Nicușor Dan, și-a exprimat susținerea față de PNL reprezintă o alegere politică.
Ministerul Fondurilor Europene ignoră și ratează reformele sociale în Planul Național de Redresare și Reziliență, acuză Alianța USR PLUS, care adaugă că va renegocia acest plan în discuțiile de intrare la guvernare.
Alianța USR PLUS face apel la PNL să oprească atacurile împotriva candidaților săi, după ce în presă au apărut informații conform cărora conducerea PNL le-a cerut organizațiilor din țară să numere câți candidați USR PLUS sunt traseiști.
USR PLUS a lansat un portal dedicat informării tuturor actorilor implicați în educația preuniversitară din România, cu informații și documente despre cum se va desfășura învățarea în timpul pandemiei de COVID-19.
Alianța USR PLUS acuză PSD de o "înscenare murdară" prin care promovează pe rețelele de socializare clipuri video cu persoane deghizate în reprezentanți ai minorităților sexuale și îmbrăcate cu tricouri false USR PLUS.
Biroul Electoral de Circumscripție al Municipiului București a aprobat în unanimitate protocolul de constituire a Alianței USR PLUS la nivelul Capitalei și al sectoarelor, informează USR PLUS printr-un comunicat.
Viceprimarul Dan Cristian Popescu (PNL) a anunțat, miercuri, că va candida la Primăria Sectorului 2, urmând să negocieze cu partidele care sunt dispuse să îi ofere susținere sau să se înscrie independent în cursa electorală.
Alianța USR PLUS anunță că de marți începe strângerea de semnături de susținere online pentru alegerile locale, printr-un mecanism aprobat de Autoritatea Electorala Permanentă.
Candidatul susținut de PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, speră ca Partidul Mișcarea Populară să nu aibă candidat propriu pentru fotoliul de primar general care să rupă din voturile dreptei.
Românii rămân îngrijorați de situația generată de pandemia de COVID–19 și de consecințele acesteia atât la nivel general, asupra țării, dar și la nivel personal, potrivit unui sondaj IRES publicat marți.
România nu are un istoric senzațional în materie de absorbție a fondurilor europene, dar tocmai a obținut aproape 80 de miliarde de euro pentru următorii șapte ani, de peste două ori mai mult decât în actualul exercițiu financiar.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.