Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, a afirmat, în legătură că dosarul în care este cercetat de procurorii DNA pentru cumpărare de influență, că nu este nimic real și că sunt numai ”zvonuri și provocări”.
Procurorii DNA Constanța au anunțat marți că au dispus efectuarea urmăririi penale față de Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, și un consilier al acestuia, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență
După ce publicația Replica de Constanța a semnalat vânzarea de insigne cu stema Rusiei în cadrul magazinului de lumânări și suveniruri, Arhiepiscopia Tomisului a hotărât retragerea stemei din rândul obiectelor expuse.
Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, a fost întrerupt în timpul slujbei pe care o oficia un bărbat care i-a cerut să îi dea banii înapoi și apoi l-a catalogat pe ÎPS Teodosie ca “nesimțit” și “diavol”, relatează News.ro.
Întrebat ce părere are acum despre Vladimir Putin, Arhiepiscopul Tomisului - care în trecut și-a exprimat admirația pentru președintele rus - a răspuns: „Nu sunt judecător. Judecător e Dumnezeu”.
Înalt Prea Sfințitul Teodosie a transmis miercuri, înainte de Paște, un mesaj pentru deținuții din penitenciare. Despre unii dintre ei a afirmat că sunt închiși pe nedrept, comparându-i cu apostolii lui Iisus Hristos.
Arhiepiscopia Tomisului a reacționat după ce a fost depusă o plângere penală împotriva Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, pentru că a organizat slujba de Bobotează.
Tribunalul Constanța a respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului de suspendare a hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin care este interzisă organizarea procesiunilor și pelerinajelor religioase din cauza epidemiei COVID-19.
Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, a fost achitat definitiv vineri de ÎCCJ în dosarul în care era acuzat de fraudă cu fonduri europene.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.