Armata rusă este împărțită între apărarea frontierei sale, care s-a dovedit extrem de vulnerabilă la incursiunile inamice, și înaintarea în Donbas, unde unitățile cecene i-au înlocuit pe mercenarii grupului Wagner, scrie agenția EFE.
"Dacă înainte de începerea operațiunii speciale, ei (ucrainenii) aveau 500 de tancuri, acum au 5.000. Dacă atunci știau să lupte cu 20.000 de soldați, acum sunt 400.000”.
Luptătorii săi sunt considerați deosebit de brutali, dar nu foarte pricepuți din punct de vedere militar. Cu toate acestea, conducătorul cecen Ramzan Kadîrov susține că ar cuceri Bahmut în ”câteva ore”.
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a publicat o nouă interceptare a unei conversații pe WhatsApp între un militar din armata rusă și un prieten, din care reiese că ocupanții ruși au început să mănânce câini.
Soldați ruși capturați povestesc scene groaznice de pe front. Unii susțin că un comandant și-a împușcat soldații din subordine după ce au fost răniți, chiar dacă rănile puteau fi tatate.
Într-un mesaj postat pe Twitter, președintele Statelor Unite a replicat oficialilor ruși, care au afirmat că vor doborâ toate rachetele ce vor avea ca țintă Siria. Trump a transmis Rusiei să se pregătească.
Armata rusă a testat cu succes noul sistem modernizat de apărare antirachetă în Kazahstan, potrivit ediției de luni a ziarului Krasnaya Zvezda, relatează Xinhua.
Legea antipropagandă, votată la 7 decembrie 2017 de Parlamentul de la Chișinău, a intrat oficial în vigoare. Amenzi mari pentru cei ce transmit în grile posturile rusești.
Avionul Tu-154 a inspectat de la joasă altitudine obiective de maximă securitate ale SUA. Acțiunea face parte din Tratatul internațional „Cer Deschis” care pemite militarilor din SUA și Rusia să poată survola obiective militare și nu numai.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.