Șefii celor trei servicii de informații germane s-au prezentat în fața parlamentului pentru a discuta despre amenințarea venită din partea Rusiei cu un mesaj puternic: Moscova va fi „probabil” în poziția de a ataca NATO până la sfârșitul deceniului.
Serviciile secrete germane avertizează asupra tentativelor de destabilizare tot mai intense din partea Rusiei. Se pot observa "acțiuni agresive ale serviciilor de informații ruse", în condițiile în care Kremlinul vede Germania ca pe un inamic.
La un an de la invadarea Ucrainei de către Rusia, regimul de la Moscova nu dă niciun semn că este pregătit să negocieze încheierea conflictului, potrivit serviciilor de informații germane.
Moscova are "are interese foarte complexe" în materie de informații în Germania. Cu toate acestea, extremismul de dreapta e "cea mai mare amenințare" la adresa securității țării.
Ministerul elvețian al apărării a început o anchetă după dezvăluirile mass-media privind utilizarea unei tehnologii de criptare de la o firmă din Elveția - cumpărată de CIA și BND - pentru decodificarea unor mesaje secrete ale mai multor state.
Serviciul Federal de Informații (BND) a spionat mai mulți ani birourile de legătură ale Interpol în numeroase țări, scrie revista germană der Spiegel, citând documente confidențiale.
Directorul BND, Bruno Kahl, nu crede că tentativa de puci a fost orchestrată de Recep Erdogan, dar consideră că președintele turc a folosit evenimentele din 2016 drept pretext pentru epurările pe care oricum le-ar fi făcut.
Noul șef al BND, Bruno Kahl, spune că există indicii privind posibile atacuri cibernetice rusești înainte de alegerile din 2017, cu scopul de a provoca incertitudine pe scena politică. Precizarea vine după un atac puternic asupra Deutsche Telekom.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.