Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a reiterat luni apelul la solidaritate și ajutor pentru Ucraina și a catalogat războiul declanșat de Rusia ca fiind împotriva unui stat "suveran și independent"
Patriarhia Română a transmis un nou comunicat în care se delimitează de AUR, criticând ”confiscarea politico-ideologică a credinței”. Cum numele AUR nu e folosit explicit, George Simion susține că BOR nu se referă la partidul său.
Armata, Academia și Biserica sunt pe primele locuri în încrederea românilor, dar majoritatea consideră că Biserica nu trebuie să se implice în problema vaccinării, potrivit unui sondaj publicat joi.
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a fost întrebat miercuri de jurnaliști dacă s-a vaccinat împotriva COVID-19 și a răspuns afirmativ: ”Sigur, ne-am vaccinat, gata!”
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, i-a îndemnat pe români miercuri să ia foarte în serios pandemia de COVID-19 și să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor.
După investigația Recorder privind modul în care BOR cheltuie bani publici fără să dea socoteală, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a dat o reacție în care nu răspunde la niciun dintre semnele de întrebare ridicate în material.
Investigația jurnaliștilor de la Recorder, denumită "Clanul Marelui Alb" și care arată modul cum BOR construiește și reabilitează biserici, a dus la demisia unui consilier general al PSD din Primăria Capitalei și din partid.
Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, a afirmat joi că problema cărții de identitate nu este una de natură religioasă, ci administrativă, adăugând că este vorba despre 'identitatea' noastră de tip cetățenesc.
După ce Dan Barna a vorbit de o implicare a BOR în campania de vaccinare, purtătorul de cuvânt a sugerat că Biserica face deja destule în acest sens. Bănescu a mai spus că Patriarhul nu s-a vaccinat.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.