Patriarhia Română a transmis un nou comunicat în care se delimitează de AUR, criticând ”confiscarea politico-ideologică a credinței”. Cum numele AUR nu e folosit explicit, George Simion susține că BOR nu se referă la partidul său.
Armata, Academia și Biserica sunt pe primele locuri în încrederea românilor, dar majoritatea consideră că Biserica nu trebuie să se implice în problema vaccinării, potrivit unui sondaj publicat joi.
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a fost întrebat miercuri de jurnaliști dacă s-a vaccinat împotriva COVID-19 și a răspuns afirmativ: ”Sigur, ne-am vaccinat, gata!”
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, i-a îndemnat pe români miercuri să ia foarte în serios pandemia de COVID-19 și să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor.
După investigația Recorder privind modul în care BOR cheltuie bani publici fără să dea socoteală, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a dat o reacție în care nu răspunde la niciun dintre semnele de întrebare ridicate în material.
Investigația jurnaliștilor de la Recorder, denumită "Clanul Marelui Alb" și care arată modul cum BOR construiește și reabilitează biserici, a dus la demisia unui consilier general al PSD din Primăria Capitalei și din partid.
Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, a afirmat joi că problema cărții de identitate nu este una de natură religioasă, ci administrativă, adăugând că este vorba despre 'identitatea' noastră de tip cetățenesc.
După ce Dan Barna a vorbit de o implicare a BOR în campania de vaccinare, purtătorul de cuvânt a sugerat că Biserica face deja destule în acest sens. Bănescu a mai spus că Patriarhul nu s-a vaccinat.
Vicepremierul Dan Barna a vobit astăzi despre valul 4 al pandemiei de COVID-19 și despre măsurile care ar putea fi aplicate pentru cei nevaccinați. El vrea ca Biserica Ortodoxă Română să devină partener pentru încurajarea campaniei de vaccinare.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.