Reprezentanța Comisiei Europene în România și Biroul Parlamentului European în România au organizat azi dezbaterea online ”Societatea civilă și prioritățile Conferinței privind viitorul Europei: Viitorul politicilor europene în domeniul sănătății”.
Eurodeputați români au discutat astăzi despre Conferința privind viitorul Europei, punând accentul pe o reformă a Tratatelor UE, pe termen lung, și pe îmbunătățirea comunicării, pentru a contracara dezinformarea.
Biroul Parlamentului European în România a organizat vineri conferința online ”Solidaritatea UE în vremuri dificile. Decidem viitorul împreună”, în contextul Zilei Europei, sărbătorită pe 9 mai.
Biroul de Legătură al Parlamentului European în România a organizat miercuri webinar-ul cu tema ”Combaterea dezinformării și identificarea știrilor false”.
UE trebuie să facă mai multe pentru a combate știrile false care-i atacă unitatea și trebuie să comunice într-un limbaj mai simplu cu cetățenii săi, sunt două dintre concluziile unei dezbateri privind viitorul Uniunii.
EURACTIV.ro organizează marți o dezbatere cu privire la impactul Parlamentului European în comunități, într-un duplex de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București și Căminul Cultural din Ciuruleasa, județul Alba.
Alina Bârgăoanu, decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA, consideră că, din punctul de vedere al comunicării, Brexit are deja un efect catastrofal: a îngustat extrem de mult orice dezbatere cu privire la problemele UE.
Campania #DeDataAstaVotez a ajuns la 10.000 de susținători în România. Pentru cei care doresc să se implice, campania îl va premia pe cel mai activ voluntar cu o vizită la Bruxelles, în Săptămâna Euroepană a Tineretului, alături de 700 de tineri.
Plenul Parlamentului European a aprobat miercuri pachetul de telecomunicații care limitează costurile apelurile intra-UE, face rețele 5G posibile până în 2020 și creează un sistem de alertă pentru situații de urgență.
Peste 200 de tineri din toate zonele țării au participat vineri la lansarea campaniei de promovare a importanței participării la alegerile europene din 26 mai 2019.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.