"Tăcerea sau ascunderea nu pot fi acceptate cu privire la abuzuri. Aceasta nu este o chestiune negociabilă", a spus Papa Francisc în audiența cu reprezentanții centrelor diecezane ale Conferinței Episcopale Italiene, relatează RAI News.
Cele două luni de restricții din cauza pandemiei de COVID-19 au reprezentant un test și pentru BOR, nevoită să renunțe la o serie de ritualuri, pe care le consideră de maximă importanță pentru enoriași.
Anne Soupa, de profesie teolog, a decis să-și depună candidatura pentru postul de Arhiepiscop de Lyon, rămas vacant după plecarea cardinalului Philippe Barbarin, relatează presa franceză.
"Întunericul și moartea nu au ultimul cuvânt" a asigurat Papa Francisc în omilia rostită sâmbătă seara cu ocazia Vigiliei Pascale, subliniind că sărbătoarea Învierii lui Iisus Hristos reprezintă "un anunț al speranței".
Președintele rus, Vladimir Putin, speră ca Italia să lupte pentru remedierea relațiilor dintre Rusia și UE și să-i convingă pe liderii europeni că sancțiunile contra Rusiei sunt contraproductive. Conte spune că Italia lucrează în acest sens.
Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, Francisc Doboș, a comentat miercuri declarațiile lui Ilan Laufer, care l-a acuzat de antisemitism pe președintele Klaus Iohannis, după ce acesta a refuzat să-l numească la Dezvoltare.
Vaticanul anunță că va pleda pentru abolirea pedepsei cu moartea în întreaga lume. Papa Francisc a argumentat inițiativa prin faptul că pedeapsa capitală neagă demnitatea umană.
În mesajul său de 1 ianuarie, zi în care se sărbătorește și Ziua Mondială a Păcii, Papa Francisc a îndemnat la toleranță și pace, tema principală a discursului fiind cea a refugiaților și migranților.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.