Patriarhul Daniel a transmis luni un mesaj în care i-a îndemnat pe credincioși să participe la Recensământul Populației și al Locuințelor, afirmând că nu există nicio justificare de a nu o face.
Jurnaliștii de la Recorder.ro scriu că Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) le-a confirmat faptul că nu a dat aviz pentru inaugurarea Catedralei Mântuirii Neamului.
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, este de părere că Biserica are "o atitudine foarte bună" când îndeamnă lumea să meargă la vot, deoarece democrația înseamnă participare și prezență la vot.
Consistoriul Mitropolitan a decis vineri, definitiv, ca fostul preot Cristian Pomahaci să nu mai aibă dreptul se a săvârși lucrări sfinte, de a purta ținuta clericală și de a se împărtăși în altar.
Liderii celor mai importante două biserici din România au comentat protestele din ultimele zile și au transmis că lupta anticorupție trebuie continuată.
Biserica Ortodoxă i-a dat replica președintelui României după declarația de miercuri. BOR susține un demers civic, legal și validat de CCR, care nu poate fi considerat în niciun caz o „cale a fanatismului religios” sau o dovadă de intoleranță.
Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a fost pus sub control judiciar pentru o mită de 500 de euro. El este acuzat și de folosire de documente false pentru a obține fonduri europene de aproximativ un milion de lei în perioada 2010-2015.
Unii preoți din Iași profită de Ajunul Bobotezei pentru a strânge semnături împotriva căsătoriilor între persoane de același sex. Mitropolia Moldovei nu vede nimic greșit în acest demers, iar Patriarhul pledează pentru apărarea familiei tradiționale.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.