Armata și Biserica rămân instituțiile în care românii au cea mai mare încredere, statut pe care îl aveau și în urmă cu 10 ani, fiind urmate de NATO și UE, în timp ce Guvernul și Parlamentul sunt pe ultimele poziții.
Patriarhia Română anunță că toate pelerinajele în Țara Sfântă programate în următoarea perioadă vor fi suspendate și amânate până la restabilirea condițiilor depline de siguranță pe teritoriul statului Israel.
Patriarhul Daniel a transmis luni un mesaj în care i-a îndemnat pe credincioși să participe la Recensământul Populației și al Locuințelor, afirmând că nu există nicio justificare de a nu o face.
Jurnaliștii de la Recorder.ro scriu că Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) le-a confirmat faptul că nu a dat aviz pentru inaugurarea Catedralei Mântuirii Neamului.
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, este de părere că Biserica are "o atitudine foarte bună" când îndeamnă lumea să meargă la vot, deoarece democrația înseamnă participare și prezență la vot.
Consistoriul Mitropolitan a decis vineri, definitiv, ca fostul preot Cristian Pomahaci să nu mai aibă dreptul se a săvârși lucrări sfinte, de a purta ținuta clericală și de a se împărtăși în altar.
Liderii celor mai importante două biserici din România au comentat protestele din ultimele zile și au transmis că lupta anticorupție trebuie continuată.
Biserica Ortodoxă i-a dat replica președintelui României după declarația de miercuri. BOR susține un demers civic, legal și validat de CCR, care nu poate fi considerat în niciun caz o „cale a fanatismului religios” sau o dovadă de intoleranță.
Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a fost pus sub control judiciar pentru o mită de 500 de euro. El este acuzat și de folosire de documente false pentru a obține fonduri europene de aproximativ un milion de lei în perioada 2010-2015.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.