Miniștrii afacerilor generale din UE au ajuns marți la un acord politic cu privire la reformarea Regulamentului privind statutul și finanțarea partidelor politice europene și a fundațiilor politice europene.
Secretarul de stat pentru afaceri europene Iulia Matei va participa marți, 14 decembrie 2021, la Bruxelles, la reuniunea miniștrilor și secretarilor de stat pentru afaceri europene din statele membre UE.
Consiliul Afaceri Generale (CAG), reunit marți la Bruxelles, a dat undă verde mandatului de negociere în privința viitoareo relații comerciale dintre UE și Marea Britanie.
Secretarul de stat pentru afaceri europene, Iulia Matei, a prezentat la Consiliul Afaceri Generale poziția României privind bugetul UE pentru 2021-2027, înaintea Consiliului European extraordinar de joi, dedicat acestui subiect.
Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, va participa luni, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG), organizată sub mandatul Președinției finlandeze a Consiliului UE.
Reuniunea CAG de marți s-a încheiat cu o mare dezamăgire pentru Macedonia de Nord, care nutrea speranța că acordul său istoric cu Grecia cu privire la numele țării va fi recompensat cu un bilet de aderare la UE.
Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a declarat marți că Marea Britanie trebuie să prezinte un plan foarte clar pentru a justifica o decizie a Consiliului European de miercuri în favoarea extinderii Brexit, cerută de Theresa May.
Agenda de discuții a reuniunii CAG de marți include Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, valorile Uniunii în Ungaria și statul de drept în Polonia, precum și pregătirea europarlamentarelor din mai.
Reuniunea informală a miniștrilor și a secretarilor de stat pentru afaceri europene a început luni seara la București cu o întâlnire cu statele candidate. Pe agenda reuniunii care are loc și marți se află diverse subiecte, printre care bugetul UE.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.