Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, a afirmat joi că în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii "se aude o tăcere asurzitoare" despre faptul că fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi "i-au fost călcate în picioare drepturi fundamentale".
CEDO nu a efectuat un control cu privire la raționamentul juridic și soluția pronunțată de Curtea Constituțională, precizează CCR, deranjată de declarațiile președintelui și ale premierului după decizia instanței de la Strasbourg.
”Această decizie reprezintă un semnal de alarmă împotriva intervenției politicului în justiție în scopul evitării investigației penale”, a comentat ambasadorul SUA la București decizia CEDO în cazul Kovesi.
Avocata Nicoleta Popescu, care a reprezentat-o pe Laura Codruța Kovesi în procesul intentat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, explică, într-un interviu cu redactora PressHub Carmen Dumitrescu punctele esențiale ale cazului.
Laura Codruța Kovesi a câștigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) procesul prin care a contestat decizia Curții Constituționale de revocare din funcția de procuror-șef al DNA.
Premierul Ludovic Orban nu știe dacă prin decretul de instituire a stării de urgență pe teritoriul României s-a solicitat derogare de la Articolul 15 din Convenția Europeană privind Drepturile Omului.
Consiliul Europei a transmis României și altor trei state din fostul bloc comunist care au cerut derogarea că nu este necesară suspendarea aplicării Convenției Drepturilor Omului pe perioada stării de urgență, scrie Adevărul.
Fostul agent guvernamental al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), Viorel Mocanu, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI).
Comitetul de miniștri al Consiliului Europei (CoE) își exprimă "profunda preocupare" față de abrogarea recursului compensatoriu, fără a oferi în același timp o altă modalitate de compensare care să îndeplinească cerințele CEDO.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.