Vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”, consideră Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), care a decis că amenzile date de statul ceh unor părinți care au refuzat vaccinarea copiilor nu au fost „nerezonabile”.
Mai mulți eurodeputați români au comentat decizia instanței de a nu redeschide dosarul 10 august, unii susținând că trebuie mers la CEDO. Și societatea civilă se pronunță pentru un astfel de demers.
CEDO a decis că persoanele transgender din România nu au la dispoziție o procedură clară și eficientă pentru modificarea genului în actele de identitate, ceea ce constituie o violare a articolului 8 din Convenția europeană pentru drepturile omului.
Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, a afirmat joi că în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii "se aude o tăcere asurzitoare" despre faptul că fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi "i-au fost călcate în picioare drepturi fundamentale".
CEDO nu a efectuat un control cu privire la raționamentul juridic și soluția pronunțată de Curtea Constituțională, precizează CCR, deranjată de declarațiile președintelui și ale premierului după decizia instanței de la Strasbourg.
”Această decizie reprezintă un semnal de alarmă împotriva intervenției politicului în justiție în scopul evitării investigației penale”, a comentat ambasadorul SUA la București decizia CEDO în cazul Kovesi.
Avocata Nicoleta Popescu, care a reprezentat-o pe Laura Codruța Kovesi în procesul intentat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, explică, într-un interviu cu redactora PressHub Carmen Dumitrescu punctele esențiale ale cazului.
Laura Codruța Kovesi a câștigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) procesul prin care a contestat decizia Curții Constituționale de revocare din funcția de procuror-șef al DNA.
Premierul Ludovic Orban nu știe dacă prin decretul de instituire a stării de urgență pe teritoriul României s-a solicitat derogare de la Articolul 15 din Convenția Europeană privind Drepturile Omului.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.