CIA a lansat un videoclip de două minute pentru a recruta spioni printre ruși și pentru a-i convinge pe cei care sunt dezamăgiți de războiul din Ucraina și de viața din acea țară, să-și împărtășească secretele, scrie ANSA.
Comunitatea serviciilor de informații din Statele Unite consideră că Rusia "probabil nu dorește un conflict militar direct cu forțele SUA și NATO, dar există potențialul ca acest lucru să se întâmple", notează CNN.
Casa Albă a negat categoric că s-a aflat în spatele sabotajului spectaculos al gazoductelor Nord Stream 1 și 2 din septembrie, respingând acuzațiile unui jurnalist de investigație american.
Ministerul elvețian al apărării a început o anchetă după dezvăluirile mass-media privind utilizarea unei tehnologii de criptare de la o firmă din Elveția - cumpărată de CIA și BND - pentru decodificarea unor mesaje secrete ale mai multor state.
CEDO a constatat că România a găzduit centre secrete de detenție ale CIA între septembrie 2003 și noiembrie 2005 și a condamnat statul român să-i plătească 100.000 de euro lui Abd al-Rahim al-Nashiri.
Președintele american Donald Trump l-a înlocuit pe Rex Tillerson de la conducerea Departamentului de Stat cu Mike Pompeo, actualul director al serviciului american de informații CIA.
Avionul Tu-154 a inspectat de la joasă altitudine obiective de maximă securitate ale SUA. Acțiunea face parte din Tratatul internațional „Cer Deschis” care pemite militarilor din SUA și Rusia să poată survola obiective militare și nu numai.
El a apărat măsura anunțată a înghețării intrării cetățenilor unor țări musulmane, afirmând că trebuie să se acționeze într-o lume aflată într-o "dezordine completă". Alte soluții: ridicarea unui zid la granița cu Mexic și reintroducerea torturii.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.