Directorul SRI, Eduard Hellvig, a fost invitat marți în Comisia parlamentară comună de control a activității Serviciului din Parlament, unde a răspuns mai multor întrebări despre securitatea țării.
Faptul că Serviciul Român de Informații nu a predat arhiva fostei Securități în primii ani după Revoluția din 1989 a fost "o greșeală", afirmă directorul SRI, Eduard Hellvig.
La inițiativa deputaților USR PLUS Iulian Bulai și Cristina Prună, o delegație a Parlamentului vizitează joi, de la ora 13.30, arhivele Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS).
Biroul de presă al MApN transmite printr-un comunicat de presă că în anul 2006 toate documentele care privesc fosta securitate din arhiva Ministerului au fost predate Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS).
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, anunță că a renunțat la detașasarea în instituția pe care o conduce a Florinei Prisecariu, acuzată de CNSAS că a colaborat cu fosta Securitate și care are și o decizie în acest sens în primă instanță.
Colegiul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a anunțat vineri că a descoperit un colaborator al Securității printre candidații la alegerile parlamentare de duminică.
Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a verificat listele cu candidații la alegerile locale și transmite că opt au decizii în instanță de colaboratori ai Securității. Dintre aceștia, cinci au decizii definitive.
Curtea de Apel București a admis vineri acțiunea CNSAS și a decis că fostul președinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. Decizia nu e definitivă.
Serviciul Român de Informații (SRI) predă către Consiliul Național pentru Studiere Arhivelor Securității (CNSAS) peste o mie de dosare ale fostei Securități, a anunțat purtătorul de cuvânt al Serviciului, Ovidiu Marincea.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.